Gegužės 02 d., ketvirtadienis | 24

UAB „Dembavos medelynas“

Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija
2018-02-19

Žemės ūkio bendrovė įregistruota 1992 m., veiklą pradėjo privatizuotos ir reorganizuotos Panevėžio valstybinės sodininkystės ir medelyno brigados bazėje. Žemės ūkio bendrovė „Medelynas“ 2000 m. balandį pervadinta į UAB „Dembavos medelynas“. 2017 m. spalio 27 d. įmonei sukako 25-eri metai.

Buhalterinė apskaita. Horizontali. Straipsnių viduje.

WEb-kortele

Web-pav2Bendrovės gyvavimo pradžioje iš valstybės bei privačių asmenų nuomotasi 208 ha. Pagrindinė žemės ūkio veikla buvo uogų, vaismedžių, vaiskrūmių auginimas ir realizacija. Pagalbinė veikla – parduotuvė ir kavinė, stalių dirbtuvių paslaugos.

Nuo 2017 m., akcininkams nusprendus, UAB „Dembavos medelynas“ vadovauja Gytis Kuliešius. Jis perėmė įmonės vairą iš ilgus metus bendrovei vadovavusios Vitalijos Kuliešienės.

Iš viso bendrovėje dirba 39 darbuotojai, iš jų 8 administracijos darbuotojai. Sezono metu derliui nuimti papildomai priimama net 120 darbuotojų. Vidutinis darbuotojų darbo stažas įmonėje yra 11 m., o jų amžiaus vidurkis – 49 metai.

Pagrindinė UAB „Dembavos medelynas“ akcininkė – Vitalija Kuliešienė. Jai priklauso 51,2 proc. akcijų, likusioji dalis – 48,8 akcijų priklauso aštuoniolikai akcininkų, kurie yra arba buvo bendrovės darbuotojai.

Web-pav3Šiuo metu bendrovė valdo 133 ha žemės, iš kurios 20,84 ha nuosavos, o likusią nuomoja iš privačių asmenų. UAB „Dembavos medelynas“ veiklos pobūdis beveik nepakito – vis dar auginami ir realizuojami vaisiai ir uogos, vaismedžių ir vaiskrūmių sodinukai, dekoratyviniai augalai. Bendrovė neplanuoja keisti veiklos profilio, tikimasi ir toliau išlikti vienu didžiausiu specializuotu medelynu ir versliniu sodu Lietuvoje. Ieškoma naujų galimybių ir parnerių.

UAB „Dembavos medelynas“ 1995 m. pradėjo vykdyti investicinį sodų atnaujinimo projektą, kurį įgyvendinus atnaujinta 118 ha sodų, įveisti pusiau žemaūgiai intensyvūs sodai su vegatyviniais poskiepiais. Šie pokyčiai leido net 16 m. į priekį užsitikrinti stabilų, geresnės kokybės derliaus gavimą. Pasinaudojus SAPARD parama, 2004 m. pastatytos naujos vakuuminės saugyklos, rekonstruotos senosios, įrengta „rūko“ kamera, skirta vaismedžiams ir vaiskrūmiams laikyti.

UAB „Dembavos medelynas“ 2008 m. pradėjo naudoti brūkšninius kodus, todėl ir vietinėje, ir užsienio rinkose efektyviau realizuojama produkcija. Nuo 2012 m. prekiaujama IKP sertifikuotais, aukštos kokybės obuoliais, 2016 m. jų pavadinimas keitėsi į NKP obuolius.

Web-pav4Bendrovės produkcija parduodama firminėse UAB „Dembavos medelynas“ parduotuvėse, esančiose Panevėžio r. ir Panevėžio mieste, taip pat ir Vilniuje, Justiniškių turgelyje ir sostinės mobiliuose ūkininkų turgeliuose.

Kasmet dalyvaujama įvairiose mugėse ir parodose. UAB „Dembavos medelynas“ – vienas iš didžiausių Lietuvoje, galinčių tiekti vaismedžius ir vaiskrūmius ir mažmeninei prekybai, ir prekybos tinklams: UAB „Maxima LT“, UAB „Kesko Senukai Lithuania“, UAB „Ermitažas“, UAB „Makveža“. Produkcija prekiauja ir atstovai Jonavoje ir Utenoje.

Bendrovė priklauso Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijai, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmams, Verslinių sodų asociacijai „Vaisiai ir uogos“ (2017 m. prezidente išrinkta Vitalija Kuliešienė), Prekinių numerių ir brūkšninių kodų asociacijai GS 1 Lietuva, ŽŪK „Lietuviško ūkio kokybė“.

Web-pav5_1

Web-pav1UAB „Dembavos medelynas“ yra socialiai aktyvi bendrovė. Kiekvienais metais ji dalyvauja Panevėžio socialinio centro rengiamuose renginiuose, skiria labdarą užauginta produkcija. Piniginėmis lėšomis ir produkcija remia įvairius rajono ir miesto kultūrinius būrelius. Glaudžiai bendradarbiauja su Panevėžio rajone esančiomis mokyklomis ir darželiais. Tikslas – skatinti vaisių vartojimą ugdymo įstaigose.

Informacija iš LŽŪBA 25-erių metų kn. „Sutelktomis jėgomis – į pažangą (1992–2017)“