Gegužės 02 d., ketvirtadienis | 24

UAB „Biržų žemtiekimas“

Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija
2018-01-10

UAB „Biržų žemtiekimas“ – viena seniausių, nuo 1959 m. veikiančių ir ilgametes tradicijas puoselėjančių įmonių, įkurta kaip regioninė žemės ūkio technikos aprūpinimo, jos aptarnavimo ir atsarginių dalių tiekimo įmonė. Nuo įsikūrimo pradžios iki dabartinio laikotarpio įmonė pamažu ir nuosekliai išaugo į stabiliai visoje Lietuvoje veikiančią kompaniją.

Buhalterinė apskaita. Horizontali. Straipsnių viduje.

Web-kortele

Web-pav2_1

Per visą įmonės gyvavimo laikotarpį keletą kartų keitėsi įmonės pavadinimas, vyko reorganizacija, didėjo paslaugų apimtys ir technikos asortimentas, tačiau pagrindinis veiklos tikslas – būti patikimu žemdirbio partneriu ir padėti jam nelengvame darbe – išliko nepakitęs ir niekada nepakis.

Veiklos sritys: žemės ūkio technikos, miškų ūkio technikos, gyvulininkystės įrangos tiekimas. Ypatingai didelis dėmesys skiriamas technikos ir įrangos aptarnavimui, atsarginių dalių ir kasdieninei veiklai būtinų medžiagų tiekimui. Daugiau nei šešis dešimtmečius siekiantis įmonės glaudus bendradarbiavimas su žemės ūkio įmonėmis ir ūkininkais išugdė ypatingą tarpusavio supratimą, pasitikėjimą ir stabilumo jausmą.

Atstovaudamas technikos ir įrangos gamintojams, UAB „Biržų žemtiekimas“ bendradarbiauja su partneriais iš Vokietijos, Austrijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos, Italijos, Lenkijos, Latvijos ir kitų šalių. Esminis atstovaujamo gamintojo pasirinkimo kriterijus – patikima ir jokių abejonių nekelianti technika ar įranga. Todėl priimdami sprendimą atstovauti technikos ar įrangos gamintojams, įmonės darbuotojai kruopščiai gilinasi į gamintojo siūlomos produkcijos patikimumą, nepriekaištingą atsarginių dalių tiekimą, kvalifikuotą techninį palaikymą, kad žemdirbiai, bendradarbiaudami su UAB „Biržų žemtiekimas“, galėtų jaustis ramiai ir užtikrintai, neabejodami ir negaišdami savo brangaus laiko.Web-pav3_1

Visiems puikiai žinomi pagrindiniai UAB „Biržų žemtiekimas“ atstovaujami partneriai yra pasaulinio lygio ir vieni iš savo srities lyderių: traktorių ir kombainų gamintojas „Same Deutz-Fahr“, gyvulininkystės įrangos gamintojas „GEA Farm Technologies“, tręšimo technikos gamintojas „Bredal“, teleskopinių krautuvų gamintojas „Dieci“, miško technikos gamintojas „Logset“. Kiti svarbūs technikos ir įrangos gamintojai – „Antonio Carraro“ (specializuoti traktoriai), „Stoll“, „Agronic“, „Becchio & Mandrile”, „Kuhn” (purkštuvai), „Mazzotti”, „Hermes“, „Junkari“, „Oros“, „Agromasz“ ir kiti – taip pat yra laiko patikrinti gamintojai, įrodę savo produkcijos patikimumą ir šiuolaikiškumą.

Siekiant užtikrinti platų augalininkystės, gyvulininkystės, miško pramonės bendrovėms ir ūkiams skirtų mašinų spektrą, pastaraisiais metais įmonės parduodamų produktų sąrašą papildė dar trijų stiprių gamintojų produkcija: „Lely“ – profesionali žolinių pašarų ruošimo technika, „Regent“ – specializuota dirvos dirbimo technika ir „Thaler“ – itin sėkmingi mini krautuvai.

Web-pav6

Dabar UAB „Biržų žemtiekimas“ atstovaujamų gamintojų sąraše net 24 įmonės – visa paletė mašinų ir technologijų, skirtų bet kokio dydžio bendrovei ar ūkiui, bet kokios apimties darbams. Nuo lauko iki fermos.

Web-pav1

UAB „Biržų žemtiekimas“ įmonės centrai įsikūrę Biržuose ir greta Kauno. Čia yra ir gyvulininkystės įrangos bei reikmenų parduotuvės, pagrindinės technikos serviso bazės, atsarginių detalių bei medžiagų sandėliai.

Technikos ir įrangos aptarnavimo specialistai įsikūrę visoje šalyje, kad būtų įgyvendintas įmonės pažadas žemdirbiams ir pačiai įmonei – profesionali mašinų priežiūra, spartus atsarginių detalių tiekimas ir ypatingas dėmesys operatyvinėms priemonėms, siekiant per trumpiausią laiką pasiekti net atokiausius Lietuvos regionus, eliminuoti prastovų tikimybę ir kiekvienam konkrečiam atvejui rasti atitinkamus sprendimus.

Įmonės filosofija – „laimėti turi abi pusės“. Juk tik abipusiškai naudingas susitarimas yra sėkmingo ir ilgalaikio darbo garantas.

Web-pav4

Ypač svarbi bendrovės vertybė yra darbuotojai. Jų savijauta ir kvalifikacija – bene patys svarbiausi sraigteliai suderintame ir sėkmingai veikiančiame įmonės mechanizme. Todėl jiems čia skiriama itin daug dėmesio. Įmonėje nuosekliai įgyvendinama darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo ir skatinimo sistema: periodiškai rengiami profesiniai mokymai, dalyvaujama šalies ir tarptautinėse parodose, organizuojami įvairūs renginiai ir išvykos, leidžiantys neprarasti polėkio augti ir tobulėti, kelti naujus tikslus. Šiuo metu įmonėje dirba 67 darbuotojai, kurių amžiaus vidurkis – 38 metai. UAB „Biržų žemtiekimas“ vadovas Saulius Silickas įmonėje dirba nuo 2013 m., generaliniu direktoriumi – nuo 2014 metų.

Web-pav5_1

Įmonės kolektyvas nuoširdžiai dėkoja Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos bendruomenei už pasitikėjimą ir partnerystę, yra pasiruošęs padaryti viską, kad, nepaisant svyruojančių žemės ūkio produktų supirkimo kainų ir neramių vėjų atskiruose sektoriuose, kiekvienoje situacijoje būtų rastas abipusiai optimalus sprendimas dirbti kartu.