Gegužės 03 d., penktadienis | 24

Svarbi informacija augalus apdraudusiems ūkininkams

Nacionalinė mokėjimo agentūra
2020-04-03

Paramos gavėjai iki š. m. balandžio 30 d. galės kreiptis dėl 70 proc. dalinės įmokų kompensacijos. Dokumentai dalinei įmokų kompensacijai gauti teikiami savivaldybei, kurioje įregistruota apdraudusiojo augalus žemės ūkio valda.

Naujas dokumentų teikimo terminas įsigaliojo kovo pabaigoje žemės ūkio ministrui pakeitus Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonės „Rizikos valdymas“ veiklos srities „Pasėlių ir augalų draudimo įmokos“, susijusios su pasėlių ir augalų draudimo įmokų kompensavimu, įgyvendinimo taisykles bei Draudimo įmokų dalinio kompensavimo taisykles. Anksčiau dokumentų pateikimo galutinis terminas buvo balandžio 1 d.
Siekiantys draudimo įmokų dalinės kompensacijos pagal KPP priemonę ūkininkai savivaldybei teikia šiuos dokumentus:
  • draudimo sutarties bei visų jos pakeitimų (tuo atveju, jei draudimo sutartis per jos galiojimo laikotarpį buvo tikslinama ar buvo nutraukta) kopijas;
  • visų draudimo sutartyje nurodytų draudimo įmokų sumokėjimo patvirtinimo dokumentų kopijas.
Tuo tarpu pagal Draudimo įmokų dalinio kompensavimo taisykles savivaldybei reikia pateikti šiuos dokumentus:
  • paraišką dalies draudimo įmokų kompensacijai už augalus gauti (2 priedas);
  • draudimo sutarties bei visų jos pakeitimų (tuo atveju, jei draudimo sutartis per jos galiojimo laikotarpį buvo tikslinama ar buvo nutrauktą) kopijas;
  • draudimo įmokų mokėjimo įrodymo dokumentų kopijas.
Su Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro kovo 30 d. įsakymu, kuriuo buvo pakeistos KPP priemonės „Rizikos valdymas“ veiklos srities „Pasėlių, gyvūnų ir augalų draudimo įmokos“, susijusios su pasėlių ir augalų draudimo įmokų kompensavimu, įgyvendinimo taisyklės, galima susipažinti čia.
Su Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro kovo 26 d. įsakymu, kuriuo buvo pakeistas žemės ūkio ministro 2009 m. balandžio 10 d. įsakymas Nr. 3D-236 „Dėl Draudimo įmokų dalinio kompensavimo taisyklių patvirtinimo“, galima susipažinti čia.