Gegužės 03 d., penktadienis | 24

Mobili programėlė „NMA agro“ – protingas pasirinkimas pranešti apie įvykdytus įsipareigojimus

Nacionalinė mokėjimo agentūra
2020-10-15

Mobiliosios programėlės „NMA agro“ praktine nauda jau įsitikino daugiau nei 7 tūkst. vartotojų. Ji tarnauja ne tik žemdirbiams, norintiems pranešti apie įvykdytus įsipareigojimus pagal su plotu susijusias paramos priemones, bet ir paramos gavėjams, įgyvendinantiems investicinius projektus ar vykdantiems mokymus. Pas nuotraukas pateikusius paramos gavėjus NMA darbuotojai nebevyks, tad tokiu būdu bus sutaupytas visų brangus laikas, o svarbiausia, jog pandemijos metu bus išvengta fizinio kontakto.

Buhalterinė apskaita. Horizontali. Straipsnių viduje.
NMA prašo žemdirbių nelaukti skambučių iš tikrintojų, o atsižvelgiant NMA svetainėje skelbiamą plotinių priemonių patikrų grafiką siųsti nuotraukas apie įvykdytas veiklas. Naudodamiesi programėle žemdirbiai gali atsiųsti savo dirbamo lauko nuotraukas, įrodančias vykdomą žemės ūkio veiklą (pvz., juodojo pūdymo apsėjimą, šieno ar žaliosios masės išvežimą iš lauko, šieno presavimą ar sudėjimą į kūgius), informuoti apie force majeure aplinkybes ir kt. Taip pat šiais metais apie įvykdytas veiklas ar ištaisytus neatitikimus jau galima informuoti ir kitas institucijas – VšĮ „Ekoagros“, Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT), Valstybinę augalininkystės tarnybą (VAT). Siunčiant informaciją NMA būtina nurodyti valdos numerį ir (arba) pareiškėjo vardą, pavardę.
Pranešti apie įgyvendintus projekto etapus raginami ir investicinių priemonių dalyviai. Su pastaraisiais NMA darbuotojai susisieks patys ir informuos, ką ir kaip pateikti. Nesulaukus nuotraukų iš projektų įgyvendinimo vietos arba jei atsiųstos nuotraukos bus netinkamos ar, pavyzdžiui, jei projektas priskiriamas rizikingųjų kategorijai, vykdomos statybos ir kt., patikra bus vykdoma projekto įgyvendinimo vietoje.
Paminėtina, kad dėl koronaviruso infekcijos plitimo grėsmės suteikta galimybė mokymus, informacinius renginius, viešinimo renginius vykdyti nuotoliniu būdu. Vykdomų mokymų įrodymai taip pat gali būti siunčiami naudojantis programėle „NMA agro“.
Programėlės instrukcija ir informacija, kaip įkelti nuotraukas
Trumpa naudojimosi mobiliąja programėle instrukcija pateikta programėlėje, kurią galima nemokamai atsisiųsti iš „Google Play“ ir „Apple Store“ parduotuvių, paieškos lauke suvedus „NMA agro“. „NMA agro“ veikia ir „Android“ ir IOS operacinėse sistemose. Aktyvavus programėlę, telefone turi būti įjungta vietos nustatymo funkcija (GPS) ir duomenų siuntimas mobiliuoju ryšiu (mobilusis internetas). Tada pasirenkama reikiama pranešimo forma, tipas ir pateikiama kita prašoma informacija. Informacija apie x ir y fotonuotraukos koordinates ir krypties reikšmė išsaugoma automatiškai tiesiogiai iš vietovės bei negali būti keičiama.