Gegužės 02 d., ketvirtadienis | 24

LŽŪBA 25-eri. AB „AUGA group“

Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija
2017-11-22

„AUGA group“ yra didžiausia ekologinio žemės ūkio ir investicijų įmonių grupė Lietuvoje ir viena didžiausių Europoje. Bendrovė siekia ekologišką, tvariai užaugintą maistą padaryti prieinamą visiems. Šią viziją „AUGA group“ pradėjo įgyvendinti 2016 m. Įmonė pristatė ekologiško maisto prekės ženklą AUGA (vaizdo reportažą galite žiūrėti čia).

Buhalterinė apskaita. Horizontali. Straipsnių viduje.

Web-kortele

Web-Juscius1

AUGA – tai atviro, skaidraus ir švaraus ekologiško maisto simbolis, išreikštas veiksmažodžiu, įprasminančiu procesą, o kartu ir filosofiją. Jis atitinka įmonių grupės veiklą ir vertybes, nes maistą ne tik gamina, bet ir augina. O tai daro kartu su savo darbuotojais ir pirkėjais.

AUGA produkcija auginama nenaudojant jokių chemikalų, rūpinantis žeme ir tausojant gamtą. Tai maistas ateities kartoms, nes kuriamas atsakingai, siekiant išsaugoti aplinką ir atsižvelgiant į būsimų kartų lūkesčius.

AUGA augina ekologiškas šviežias daržoves, įvairių rūšių ekologiškus grybus, pievagrybius, gamina ekologišką konservuotą ir marinuotą produkciją. Šio prekės ženklo produktus Lietuvos pirkėjai pirmą kartą prekybos tinklų lentynose pamatė 2016 m. pabaigoje. 2017 m. įmonė žengė dar vieną žingsnį ir pristatė AUGA pagamintų produktų maisto liniją. Tais pačiais metais AUGA prekės ženklo produktais pradėta prekiauti ir užsienio mažmeninės prekybos tinkluose.

Web-traktorius„AUGA group“ itin daug dėmesio skiria maisto gaminimo kokybei: kruopščiai atrenka ekologiškas daržoves ir grybus, valo ir konservuoja jas į draugišką aplinkai pakuotę. Ji lengva ir inovatyvi. Nuo jos pagaminimo iki panaudojimo į atmosferą išmetama gerokai mažiau CO2, nei naudojant tokio paties dydžio stiklainį. Produkto kokybei užtikrinti naudojami tik patikrinti, šiuolaikiški sprendimai ir patentuota techninė įranga. Įmonė griežtai kontroliuoja gamybos procesus nuo lauko iki lentynos, todėl užtikrina maisto šviežumą ir puikų skonį.

Produkcija gaminama Baltijos šalyse moderniausiame konservavimo fabrike, naujai įrengtose gamybinėse patalpose su visiškai automatizuotais gamybos procesais. Tokio pobūdžio fabriko įkūrimas žymi kokybiškai naują ekologiškos produkcijos gamybos etapą mūsų šalyje. Jis oficialiai atidarytas 2017 m., dalyvaujant gerbiamiems valstybinių institucijų atstovams.

Web-produkcijaAUGA prekės ženklas jau įvertintas ir tarptautinėse parodose. Jungtinių Arabų Emyratuose „The Gulfood Innovation Awards 2017“ AUGA ekologiškos sriubos pripažintos geriausiu ekologišku produktu. Didžiojoje Britanijoje „World Food Innovation Awards“ AUGA ekologiški produktai tapo finalininkais geriausio ekologiško produkto ir geriausios pakuotės dizaino kategorijose.

Įmonių grupės artimiausiuose planuose – ekologiškos vištienos, grūdinių žemės ūkio augalų ir pieno produktai.

Gamindama ekologišką maistą akcinė bendrovė „AUGA group“ veikia regione unikaliu verslo modeliu. „Vadovaujamės „uždaro rato“ principu – kiekviena veikla susijusi viena su kita. Ekologiški grūdai ir kiti žemės ūkio augalai naudojami kaip pašaras gyvuliams, o šiaudai – grybų kompostui gaminti. Auginamų gyvulių mėšlas naudojamas pasėliams tręšti ir tam pačiam kompostui gaminti. O šis vėliau tampa trąša pasėliams. Mums svarbu, kad maisto produktai būtų ekologiški ir užauginti tausojant gamtą, todėl ypač rūpinamės žeme ir neteršiame jos jokiais chemikalais. Vietoj to – ją praturtiname natūraliai. Pasitelkdami sėjomainą, nuosekliai keičiame auginamų žemės ūkio augalų vietas, maitiname dirvą tik organinėmis trąšomis. “, – tvarų verslo modelį pristato valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

Web-dvi-nuotraukos

„AUGA group“ tobulina ir veiklos procesus, ir technologijas. Tarptautinę patirtį ir išradimus įmonė pritaiko Lietuvos ekologinio žemės ūkio poreikiams. Taip bendrovė sukūrė ne vieną unikalų technologinį sprendimą – sėjamąją, kuri sėja ne lygiame lauke, o į suformuotus tarpuvagius, taip apsaugodama žieminius pasėlius nuo lietuviškų šalčių. Dar viena sukurta inovacija – mobili 20 vietų karvių melžimo stotelė, kuri leidžia pamelžti gyvulius ganykloje jų netrikdant.

Web-pav6

Web-vistosEkologiškai „AUGA group“ augina ir viščiukus broilerius. Ankstyvą 2017 m. pavasarį, pastačiusi dvi pirmąsias inovatyvias ir mobilias paukštides bei vasarą sertifikavusi veiklą, įmonė tapo pirmuoju Lietuvoje sertifikuotu paukštininkystės ūkiu. Galimybė keisti paukštidės vietą apsaugo paukščius nuo ligų ir suteikia galimybę jiems laisvai vaikštinėti ekologiškoje pievoje. Paukštidžių infrastruktūra ir vidinė įranga maksimaliai automatizuota ir paremta išmaniosiomis technologijomis. Paukščių gerovė stebima visą parą, užtikrinant ekologiškos paukštienos kokybę.

Bendrovė siekia dalytis turimomis žiniomis, patirtimi ir išradimais su Lietuvos ūkininkais, palaikančiais ir puoselėjančiais ekologiško ūkininkavimo idėją.

Web-pav8AUGA komandą sudaro 1200 darbuotojų. Grupė jungia 21 bendrovę, kurios valdo apie 33000 ha ekologiškai dirbamų žemių. Jose auginami ekologiški grūdiniai ir ankštiniai žemės ūkio augalai (kviečiai, spelta, pupos, žirniai, avižos, rugiai, lubinai, rapsai), ekologiškos daržovės ir pašarai, skirti laikomiems gyvuliams. Ekologiškai auginamų grūdų derliaus vidurkis 2016 m. viršijo bendrąjį Lietuvos vidurkį, o ankštinių augalų derliaus vidurkis – net įprastu būdu ūkininkaujančių ūkių vidurkius. „AUGA group“ bendrovėse auginama beveik 7000 gyvulių. Pusė jų – melžiamos karvės. Ateityje planuojama jų bandą padidinti iki 10000.

Įmonių grupės 2016 m. dvylikos mėnesių neaudituotos pajamos buvo 40,05 mln. eurų, grynasis pelnas sudarė 1,1 mln. eurų. Įmonių grupės akcijos kotiruojamos Nasdaq Baltik Vilnius ir Varšuvos vertybinių popierių biržose.

Web-zemelapis-su-fonu

Naudinga vaizdo informacija

Atidarytas robotizuotas ekologiško maisto fabrikas