Didėjant poreikiui mažais kiekiais tiekti į rinką laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsą, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba parengė ir išleido edukacines gaires, skirtas medžiotojų klubams bei būreliams, ketinantiems užsiimti šia veikla.
Siekiama, kad išleistos gairės paskatintų medžiotojų klubus bei būrelius užsiimti nauja laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsos tiekimo mažais kiekiais veikla, kadangi iki šiol registruotų sumedžiotų gyvūnų mėsos tiekėjų skaičius buvo labai nedidelis. Stebint vis labiau augantį restoranų poreikį tiekti, o vartotojų – įsigyti laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsos, šios gairės, tikimasi paskatins medžiotojų klubus ir būrelius, tam tikrą laimikio (sumedžiotų gyvūnų mėsos) dalį ruošti ir tiekti Lietuvos vartotojams, tuo pačiu prisidedant ir prie kulinarinių tradicijų stiprinimo, asortimento įvairovės ir išskirtinumo, o taip pat ir turizmo skatinimo Lietuvoje.
Matant vis labiau augantį restoranų poreikį tiekti, o vartotojų - įsigyti laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsą VMVT specialistai išsamiai, aiškiai ir paprastai išdėstė tokios veiklos įgyvendinimo reikalavimus teminėse Papildomose gairėse mažais kiekiais gaminantiems ir tiekiantiems vietinei rinkai laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsą.
Tarnybos specialistai nuolat peržiūri galiojančius teisės aktus, konsultuoja smulkaus verslo atstovus bei ieško būdų, kaip paskatinti imtis smulkiosios gamybos.
VMVT savo interneto svetainėje pateikia ir papildomas specialias temines gaires ketinantiems pradėti gaminti ir tiekti rinkai kitus gyvūninio maisto produktus, paaiškina, kaip turėtų būti įgyvendinami teisės aktų reikalavimai.