Balandžio 23 d., antradienis | 24

Apie žemės naudojimo tvarkos pažeidimus praneškite specialioje interneto svetainėje

LŽŪKT informacija
2021-09-06

© LŽŪKT nuotr.

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) informuoja, kad nuo šio apie pastebėtus žemės naudojimo tvarkos pažeidimus galima pranešti specialioje Žemės naudojimo valstybinės kontrolės interneto svetainėje, pritaikytoje ir mobiliesiems įrenginiams. Pasa jos kūrėjų, svetaine gyventojams bus paprasta ir patogu naudotis.

„Sukūrėme šią svetainę siekdami skatinti žmonių nesitaikstymą su galimais žemės naudojimo pažeidimais, didinti žmonių susidomėjimą ir aktyvumą dalyvauti žemės naudojimo valstybinės kontrolės veikloje. Žmogus, šioje svetainėje pranešęs mums apie pastebėtą pažeidimą, interaktyviame žemėlapyje pažymėjęs pažeidimo vietą ir pridėjęs nuotrauką, galės stebėti visą savo parnešimo nagrinėjimo, tikrinimo procesą ir aiškiai žinoti rezultatą, t. y. žinoti, ar pranešimas pasitvirtino, ir iki kada pažeidimą privaloma pašalinti. Apie pažeidimus galima pranešti neatskleidžiant savo tapatybės, nors, žinoma, bent minimalūs kontaktiniai duomenys būtų pageidaujami, jeigu mums reikėtų patikslinti pateiktą informaciją“, – sako NŽT direktorius Laimonas Čiakas.

Gyventojai turės galimybę pranešti apie apleistą žemės ūkio paskirties žemę, savavališkai užimtą ir (arba) naudojamą žemę, taip pat apie žemę, naudojamą ne pagal paskirtį, bei apie kitus NŽT priskirtus nagrinėti žemės naudojimo tvarkos pažeidimus.

Visi gauti gyventojų pranešimai pasieks NŽT teritorinius skyrius pagal galimo pažeidimo vietą. Teritorinių skyrių specialistai gautą informaciją įvertins, apdoros ir atliks teisės aktuose nustatytus veiksmus, reikalingus pranešimui išnagrinėti ir pažeidimui pašalinti.

Interneto svetainėje piliečiai taip pat galės susipažinti su kiekviename NŽT teritoriniame skyriuje kasmet suplanuotais atlikti planiniais žemės naudojimo patikrinimais bei sužinoti, kur ir kiek NŽT per metus atlieka žemės naudojimo patikrinimų, kiek nustato pažeidimų. Be to, čia bus galima rasti kitą aktualią statistinę informaciją apie žemės naudojimo valstybinę kontrolę.

NŽT pranešimas spaudai