Gegužės 06 d., pirmadienis | 24

Smulkiesiems ūkininkams – papildomos lėšos

Nacionalinė mokėjimo agentūra
2020-03-24

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) praeitą savaitę priėmė sprendimą skirti papildomų lėšų projektams, surinkusiems vienodą atrankos balų skaičių pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos sritį „Parama smulkiesiems ūkiams“.

Paraiškos dėl paramos smulkiesiems ūkininkams Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA) buvo teikiamos 2019 m. lapkričio 4 d.–gruodžio 31 d., o vasario mėnesį buvo sudaryta šių paraiškų pirmumo eilė. Eilėje atsidūrė 1 128 smulkiųjų ūkininkų paraiškos, iš kurių 190 paraiškų, surinkusių 65 balus, paramos lėšų pakako iš dalies. Susiklosčius tokiai situacijai, vadovaudamasi Administravimo taisyklėmis, NMA kreipėsi į ŽŪM dėl papildomų lėšų skyrimo. Sprendimą dėl šių paraiškų finansavimo priima Programos valdymo komitetas.
Kovo 18 d. ŽŪM patvirtino sprendimą dėl papildomų lėšų skyrimo paraiškoms, surinkusioms 65 atrankos balus – juo papildomai buvo skirta daugiau kaip 2 mln. Eur paramos lėšų.
Primintina, kad šiam paraiškų pagal KPP veiklos sritį „Parama smulkiesiems ūkiams“ rinkimo etapui buvo skirta 9,85 mln. Eur paramos lėšų, o bendra pareiškėjų, kurių paraiškos surinko reikiamą balų skaičių, prašoma paramos suma sudarė beveik 17 mln. Eur.
Naudinga informacija: