Gegužės 03 d., penktadienis | 24

Šiuo metu renkamos paraiškos

Nacionalinė mokėjimo agentūra
2019-07-09
© LŽŪKT nuotr.
Įpusėjus metams aktyviai renkamos ir paraiškos pagal įvairias Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemones. Šiuo metu Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA) kviečiame teikti paraiškas pagal šias veiklos sritis.
Nuo birželio 25 d. jau renkamos paraiškos pagal KPP veiklos sritį Konsultavimo paslaugų teikėjų paraiškų teikimas. Pareiškėjai – konsultavimo veikla užsiimantys juridiniai asmenys, teikiantys paslaugas žemės ūkio valdytojams (ūkininkams, jauniesiems ūkininkams ir kt.), miškų valdytojams bei (arba) kaimo vietovėse veikiančioms labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms – dokumentus gauti paramą pagal šią priemonę NMA galės teikti iki liepos 26 d.
Nuo liepos 1 d. buvo pradėtos rinkti paraiškos pagal šias KPP veiklos sritis:
  • „Parama pirmą kartą dalyvaujantiems kokybės sistemose“ – bus renkama iki rugsėjo 30 d.;
  • „Parama investicijoms į žemės ūkio produktų perdirbimą, rinkodarą ir (arba) plėtrą“ – iki rugsėjo 30 d.;
  • „Investicijos, kuriomis didinamas miškų ekosistemų atsparumas ir aplinkosauginė vertė“ – iki rugpjūčio 30 d. Šios paraiškos teikiamos tik naudojantis Žemės ūkio ministerijos informacine sistema (ŽŪMIS).
Šiuo metu paraiškas NMA taip pat gali teikti jaunieji ūkininkai (KPP veiklos sritis „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“), vandentvarka užsiimsiantys pareiškėjai („Parama žemės ūkio vandentvarkai“), taip pat būsimi biodujų gamintojai („Parama biodujų gamybai iš žemės ūkio ir kitų atliekų“) – visus juos paraiškas NMA kviečiame teikti iki liepos 31 d.
Daugiau sužinoti apie 2019 metais numatytas rinkti paraiškas ir susipažinti su šių metų paraiškų rinkimo grafiku galite čia.
Turite klausimų?
Norintys teikti paraiškas pagal veilos sritis „Parama investicijoms į žemės ūkio produktų perdirbimą, rinkodarą ir (arba) plėtrą“, „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“, „Parama biodujų gamybai iš žemės ūkio ir kitų atliekų“, kviečiami į VšĮ Lietuvos žemės ūkio konsultavimo biurus!
Turintys sėkmingą ilgametę patirtį ekonomikos paslaugas teikiantys konsultantai išsamiai susipažins su veiklos srities informacija, paramos teikimo schema, taisyklėse numatytais tinkamumo kriterijais ir reikalavimais paramai gauti, įsipareigojimais, kuriuos turėsite vykdyti gavę paramą, taip pat parengs verslo projektą.