Spalio 10 d., ketvirtadienis | 24

Pagaminta „Dijo ūkis“: patys augina ir spaudžia 8 rūšių natūralų aliejų

Aliejai, arbatos, įvairiausios sėklos, netgi moliūgų miltai – tai produktai, kuriuos gali pasiūlyti „Dijo ūkis“ įkūrėjai – Modesta ir Žygimantas Dijokai. Visos žaliavos užaugintos šeimos ūkyje, kuris Daugėlaičių kaime, Radviliškio rajone, puoselėjamas iš kartos į kartą!

Jauna šeima, iš Žygimanto tėvų perėmusi tris dešimtmečius vystytą augalininkystės ūkį, pasuko nauja kryptimi – šiuo metu spaudžia 8 rūšių natūralų, nerafinuotą ir niekaip kitaip neapdorotą šalto spaudimo aliejų iš linų sėmenų, kanapių, rapsų, moliūgų, margainio ir garstyčių sėklų. Už pastangas ūkininkai buvo įvertinti konkurse „Metų ūkis 2023“ ne tik rajone, bet ir jubiliejiniame respublikiniame renginyje – jiems skirta II vieta.

Laukia nuoširdus pokalbis su Modesta Dijokiene: apie verslo idėją ir plėtrą, kulinarinius receptus ir aliejaus naudą, šeimos bendrystę, iššūkius, naujus atradimus ir apie tai, kodėl kaime gyventi gera.

Reportaže naudota ir Modestos bei Žygimanto Dijokų asmeninė vaizdo medžiaga.

Vyr. red. Ramunė Sutkevičienė, oper. Egidijus Vilkevičius
© www.lzukt.lt; www.agroakademija.lt, 2024 m. vasaris