Gegužės 02 d., ketvirtadienis | 24

Būtina pranešti apie praėjusių metų pajamas

Nacionalinė mokėjimo agentūra
2019-01-21
©LŽŪKT
Siekiantys paramos už ekologiškai auginamas vaistažoles, aromatinius ir prieskoninius augalus ūkininkai iki vasario pabaigos Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA) turi pateikti informaciją apie praėjusių ataskaitinių metų pajamas.
Įsipareigojimą pateikti minėtą informaciją yra prisiėmę ūkininkai, dalyvaujantys Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ekologinis ūkininkavimas“ veikloje ir besiverčiantys specializuota vaistažolininkystės, aromatinių prieskoninių augalų auginimo veikla. Pajamos iš šios specializuotos produkcijos gamybos turi sudaryti ne mažiau kaip 50 proc. pajamų, gaunamų iš žemės ūkio veiklos, perdirbančių produkciją ūkyje arba parduodančių žaliavą įmonėms (perdirbančioms šios rūšies produkciją).
Užpildytą ir pasirašytą pažymą apie žemės ūkio veiklos subjekto pajamas per praėjusius kalendorinius metus būtina pateikti NMA iki vasario 28 d. Tiesa, šis reikalavimas negalioja ūkininkams, deklaravusiems mažiau kaip 1 ha vaistažolių, aromatinių ir prieskoninių augalų.
Jei ūkininkai nespėtų laiku pateikti reikalingų dokumentų, tai padaryti jie dar galės per 25 kalendorines dienas po vasario 28 d. Tačiau pateikus informaciją po nustatyto termino, už kiekvieną pavėluotą darbo dieną paramos suma bus mažinama 1 proc., o pasibaigus pavėluotai teikiamos informacijos laikui parama einamaisiais metais už ekologiškai auginamas vaistažoles, aromatinius ir prieskoninius augalus nebus mokama.
Pažymos apie žemės ūkio veiklos subjekto pajamas per praėjusius kalendorinius metus formą rasite čia.