Dirvožemio rūgštėjimas – kas tai? Ar ši problema aktuali visoje Lietuvoje? Kas ją skatina? Kiek rūgštėjimo procesai vyksta natūraliai, kiek prisideda ūkiuose pasirinktos technologijos? Jei dirvožemis rūgštus, ar beriamos trąšos nenueina perniek? Kaip augalai pasisavina maisto medžiagas, kai dirvožemio reakcija skirtinga? Koks turėtų būti dirvožemio pH, kad pasisavintų duodamus mikro- ir makroelementus? Klausimų, sutikite, daug. Atsakymų – ne visada. Daugelį jų pateikta Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos (LŽŪKT) surengtoje nuotolinėje konferencijoje, o LŽŪKT studijoje tiesiogiai vykusioje mokslinėje-praktinėje diskusijoje įžvalgas apie probleminių dirvožemių žemėnaudą ir kraštotvarkinis sprendimus pateikė mokslininkai, konsultantai ir ūkininkai.
Žiūrėkite renginio įrašą.