Balandžio 25 d., ketvirtadienis | 24

Parama miško kokybei gerinti: prailgintas paraiškų teikimo laikas

LŽŪKT informacija
2020-06-25

© LŽŪKT nuotr.
Jau anksčiau ŽŪM informavo, kad pakeistas paramos paraiškų pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemones priėmimo 2020 metais grafikas. Pakoreguotame paraiškų rinkimo grafike nustatyta, jog paraiškos pagal priemonės „Investicijos į miško plotų plėtrą ir miškų gyvybingumo gerinimą“ veiklos sritis „Miško veisimas“ ir „Investicijos, kuriomis didinamas miškų ekosistemų atsparumas ir aplinkosauginė vertė“, bus priimamos dviem savaitėmis vėliau.

Paraiškas pagal priemonės „Investicijos į miško plotų plėtrą ir miškų gyvybingumo gerinimą“ veiklos sritį „Miško veisimas“ bus galima teikti nuo rugsėjo 15 d. iki lapkričio 16 d. (anksčiau paraiškas buvo numatyta rinkti nuo rugsėjo 1 d. iki spalio 30 d.).

Verslo ekonomika. Straipsnių vidus

Paraiškos pagal veiklos sritį „Investicijos, kuriomis didinamas miškų ekosistemų atsparumas ir aplinkosauginė vertė bus renkamos nuo liepos 15 d. iki rugsėjo 14 d. (anksčiau paraiškas buvo numatyta rinkti nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 31 d.).

Su žemės ūkio ministro įsakymu galima susipažinti čia.

Naudinga konsultuotis su specialistais

Dėl išsamių konsultacijų kreipkitės į ilgametę patirtį turinčius Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Miškininkystės paslaugų biuro specialistus. Apžiūrėję mišką, jie patars, kokius miško priežiūros darbus reikia atlikti, kokius dokumentus pasiruošti, kad būtų galima gauti leidimą vykdyti ūkinę veiklą, įvertins galimybę gauti paramą, konsultuos, parengs miško želdinimo ir žėlimo projektą, pateiks paraišką, atsakys į pateiktas užklausas, konsultuos projekto įgyvendinimo klausimais, padės nepasiklysti tarp įsipareigojimų ir reikalavimų.

Pagal ŽŪM informaciją