Balandžio 19 d., penktadienis | 24

Prioritetas – išsaugoti azotą, mažinant jo garavimą

Trejus metus vykęs ir 17-ika organizacijų iš 8 Baltijos valstybių bendrai veiklai apjungęs projektas „Srutų rūgštinimo technologijos Baltijos jūros regione“ pasiekė finišo tiesiąją – vasario viduryje Suomijoje vykusioje tarptautinėje konferencijoje pristatyti projekto veiklos rezultatai ir rekomendacijos dėl technologijų taikymo ūkiams.
Projekto tema – rūgštintų srutų naudojimas, siekiant mažinti azoto nuostolius, – nauja technologija visoms Baltijos šalims, todėl šio projekto partnerių veikla apėmė daug veiklos sričių: nuo galimybių studijų, įgyvendintų investicijų, technologijos bandymų laukuose, technologijos naudos tyrimų, SSGG analizių iki viešinimo renginių.
Galime drąsiai teigti, kad trejus metus trukusi veikla išgarsino projektą tarp ūkininkų ir mokslininkų, padarė jį atpažįstamą savo tematika ir suteikė postūmį diskusijoms dėl tokių technologijų naudojimo ateityje.

Baigdami projektą, pristatome partnerius. Jų klausiame, kokie buvo didžiausi iššūkiai, kuo norėtų pasidžiaugti ir kaip jie vertina projekto veiklą.

Titrus lietuvių kalba matysite ant juostos, esančios video apačioje, paspaudę mygtuką cc.

Red. Ramunė Sutkevičienė, oper. Egidijus Vilkevičius
©www.lzukt.lt, www.agroakademija.lt, 2019 m. vasaris